Martijn van Zijtveld is voetbalcommentator, dartscommentator en voice-over voor bekende Nederlandse televisiezenders. Tevens is hij afgestudeerd (sport) historicus. Hieronder vind u wat meer achtergrondinformatie. 

Ik ben geboren en getogen in Hilversum, de mediastad (lees: het mediadorp) van Nederland. Al op jonge leeftijd was ik bezeten van sport, met name van voetbal. Na afronding van de middelbare school ben ik in 2006 naar Amsterdam getrokken voor een studie geschiedenis aan de UvA. Uiteindelijk heb ik mij tijdens mijn master gespecialiseerd in sportgeschiedenis, en was dit de perfecte gelegenheid om mijn voorliefde voor sport, geschiedenis en schrijven te combineren. In 2012 ben ik afgestudeerd met een scriptie over de opkomst van het Oranje-legioen. 

 

Mijn carrière in de media ben ik begonnen als beeldredacteur in dienst van Infostrada Sports (later Southfields), waar ik een aantal jaar met veel plezier gewerkt heb en mijn eerste stappen als voetbalcommentator heb gezet. In 2015 ben ik als freelancer verder gegaan en heb ik MVZ Media opgericht. 

Tegenwoordig verzorg ik live sportcommentaar en voice-over diensten voor diverse opdrachtgevers. Het overgrote deel daarvan bestaat uit voetbal, maar sinds medio 2017 mag ik bijvoorbeeld ook mijn andere grote sportliefde, darts, regelmatig van commentaar voorzien. 

Ook op het gebied van schrijven blijft het kriebelen. Momenteel werk ik aan een bundel met opzienbarende verhalen uit voetbal.  Kijk eens rond op deze site of neem gerust contact op voor meer informatie!

CV

2015-heden | Voetbalcommentator / dartscommentator / voice-over
MVZ Media

Live-commentator en voice-over bij voetbal en darts
Onder andere voor FOX Sports, Ziggo Sport, Veronica, RTL7, Perform en Southfields

 

2014-2015 | Commentator / voice-over
Infostrada Sports Productions

Inspreken van samenvattingen van voetbalwedstrijden, tevens voice‐over voor aankondigingen en headlines.
Onder andere samenvattingen van het WK Voetbal 2014 (AD.nl) en de Jupiler League (SBS 6 / FOX Sports).

2012-2015 | Highlights & Item Editor
Infostrada Sports Productions
Verantwoordelijkheid voor de inhoud bij het maken van samenvattingen van sportwedstrijden (met name voetbal) en het maken van items en instarts voor diverse programma’s en live‐registraties.
O.a.: Champions League, Europa League, Jupiler League, Voetbal International, Tour du Jour, VI Oranje

2009-2011 | Editor Sport

United Broadcast Facilicties
 

CONTACT
SOCIAL
  • Martijn van Zijtveld on LinkedIn
  • Martijn van Zijtveld on Twitter
  • MVZ Media on YouTube

© 2018 by MVZ Media