OVER MARTIJN

OPLEIDING

Ik was al op jonge leeftijd bezeten van sport en met name van voetbal. Na het afronden van het Gemeentelijk Gymnasium te Hilversum begon ik in 2006 aan de studie geschiedenis. Tijdens de master (nieuwste geschiedenis) heb ik mij kunnen specialiseren in sportgeschiedenis, en dit bleek de perfecte manier om de voorliefde voor sport, journalistiek en geschiedenis te combineren. In 2012 ben ik afgestudeerd met een masterscriptie over de opkomst van het Oranje Legioen (‘Nederland houdt van Oranje. Televisie, commercie en politieke cultuur bij de opkomst van de oranjegekte’)

Martijn-van-Zijtveld

WERK

Mijn werkzaamheden in de sportmedia begonnen als beeldredacteur bij Infostrada Sports (tegenwoordig Banijay). Daar heb ik ook de eerste stappen als commentator gezet. Dat begon met het inspreken van samenvattingen en groeide uiteindelijk door naar het geven van live commentaar. In 2015 ben ik als freelancer verder gegaan en heb ik MVZ Media opgericht.

 

OPDRACHTGEVERS

Voor ESPN (voorheen FOX Sports) doe ik vanaf locatie live verslag van wedstrijden uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie. Tevens geef ik commentaar bij live-wedstrijden uit de Bundesliga en Europa League. Bovendien ben ik regelmatig voice-over bij het actualiteitenprogramma ESPN Vandaag en neem ik interviews af.

Voor SBS (Talpa) ben ik inmiddels twee seizoenen een vaste stem bij de samenvattingen van de Champions League.

Voor Ziggo Sport geef ik commentaar bij voetbalwedstrijden uit onder andere de Premier League, La Liga en Serie A.

Hoewel het grootste deel van mijn werkzaamheden uit voetbal bestaat, doe ik voor RTL ook regelmatig commentaar bij het darts.

Zo heb ik de afgelopen drie jaar commentaar gegeven bij het WK Darts. Daarnaast heb ik voice-overs en commentaar gedaan voor diverse andere media en verschillende bedrijven.